Dieren

Ooit is Dekkersnest begonnen met een zorgboerderij waar het werken, leren en jezelf verder ontwikkelen in een landelijke omgeving centraal stond. Het verzorgen van dieren was hierbij een belangrijk onderdeel. Dit is gecontinueerd en ziet men terug op verschillende locaties, maar vooral op de locatie in de Blauwestad. 

Het voegt iets extra’s toe om te wonen en te werken op een landelijk gelegen locatie. Rust, reinheid en regelmaat staan centraal. Niet alleen de rust van een landelijk gelegen en rustige omgeving, maar ook de rust die gecreëerd wordt door te werken met dieren is van essentieel belang. 

Er wordt actief gewerkt met onze paarden. Onze paarden voelen onze bewoners en deelnemers goed aan, waardoor men zich snel vertrouwd voelt. De werkzaamheden die erbij komen kijken en die iedere dag aan de orde zijn zorgen niet alleen voor structuur, maar ook voor een goed en dankbaar gevoel. 

Ook letterlijk met de voeten in het zand en de klei, door het weiland en de rijbak, zorgen voor een voldaan gevoel en gezonde afleiding. Simpelweg lekker bezig zijn, zinvol werk verrichten en direct resultaat zien werkt uitstekend voor onze deelnemers en bewoners. Ze voelen zich gewaardeerd en hoeven even niet na te denken, er is rust in hun hoofd. Daar komt bij dat wij extra leuke activiteiten kunnen aanbieden, zoals het organiseren van wedstrijden, buitenritten en paardrijles.

Niet alleen de paarden maar ook onze geiten, kippen, cavia’s, konijnen en de katten hebben aandacht en verzorging nodig. Onze bewoners en deelnemers maken wij hiervoor verantwoordelijk, uiteraard samen met begeleiding. Deze verantwoordelijkheid nemen ze zeer serieus en is dan ook heel belangrijk voor hen. Het draagt bij aan het behouden of ontwikkelen van een positief zelfbeeld.