Dieren
Bij Dekkersnest wonen niet alleen mensen, maar ook dieren! We hebben onder meer paarden, schapen en katten. Onze lieve viervoeters zorgen voor veel gezelligheid en vermaak.

Omgang met dieren

Ooit is Dekkersnest begonnen als zorgboerderij. De focus lag toen al op het werken, leren en jezelf verder ontwikkelen in een landelijke omgeving. Ook het verzorgen van dieren was een belangrijk onderdeel. Dit is vandaag de dag nog steeds zo, op onze locatie in de Blauwestad.

Het voegt echt iets toe om te wonen en werken op een landelijk gelegen locatie. Rust, reinheid en regelmaat staan centraal. Niet alleen de rust van de omgeving, maar ook de rust die gecreëerd wordt door te werken met dieren. We merken dat dit heel waardevol is.

Paardenverzorging

Er wordt actief gewerkt met onze paarden. Dagelijks gaan we met ze wandelen, geven we ze een poetsbeurt of maken we een buitenrit. Onze paarden voelen de bewoners en deelnemers goed aan, waardoor iedereen zich snel vertrouwd voelt. De verzorging en omgang met de paarden zorgen voor structuur. Daarnaast geeft het ook een trots en dankbaar gevoel.

Er zijn bij ons volop mogelijkheden om te genieten van het boerderij- en buitenleven. Lekker bezig zijn, zinvol werk verrichten en direct resultaat zien: het werkt uitstekend voor onze deelnemers en bewoners. Ze voelen zich gewaardeerd en hoeven even niet na te denken. Er is rust in hun hoofd.

Ook onze geiten, schapen, kippen en katten hebben aandacht en verzorging nodig. De bewoners en deelnemers zijn hiervoor verantwoordelijk, uiteraard onder begeleiding. Deze verantwoordelijkheid nemen ze zeer serieus en vinden ze heel belangrijk. Het draagt bij aan het behouden of ontwikkelen van een positief zelfbeeld.