Buiten werken
Buiten werken is gezond! Activiteiten in de buitenlucht doen onze bewoners en dagbesteders goed. De Dekkersnest-vestiging in Blauwestad bevindt zich in een voormalig paardensportcentrum. Deze boerderij met bijbehorende stallen en paardrijbakken wordt omringd door een groot stuk grond. Er is hier dus altijd wat te doen.

Buiten werken

Onze bewoners en dagbesteders kunnen dagelijks actief buiten bezig zijn. Denk aan de tuin onderhouden, stallen uitmesten en het terrein netjes maken. Het buiten werken zorgt voor vermaak en is leerzaam. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkeling van onze deelnemers. Iedereen krijgt eigen taken en mag hier zelf de verantwoordelijkheid voor dragen. Dit heeft een positieve uitwerking op het zelfbeeld en de zelfredzaamheid. Uiteraard houden we hierbij goed in de gaten wat voor elk individueel persoon haalbaar is.

Door de activiteiten af te stemmen op ieders mogelijkheden, kan iedereen binnen deze mogelijkheden groeien. Dit zorgt er eveneens voor dat bewoners en dagbesteders plezier hebben in de werkzaamheden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat elke deelnemer genoeg wordt uitgedaagd. Ook dit draagt namelijk bij aan groei en ontwikkeling.