Over ons

Dekkersnest in vogelvlucht

Dekkersnest is opgericht door familie Dekkers. Familie Dekkers is in 2006 gestart met het aanbieden van zowel logeeropvang als dagbesteding op hun woonboerderij in Muntendam. Zo is de naam Dekkersnest ontstaan, een warm nest voor iedereen. De logeerkinderen werden op den duur volwassen en zochten een geschikte woon- en werkplek voor in de toekomst. Zo is het idee ontstaan om een woonvorm op te richten en de dagbesteding uit breiden. Inmiddels kent Dekkersnest meerdere locaties, de kleinschaligheid is echter bewaard gebleven. Er is sprake van een platte organisatiestructuur. Dat wil zeggen, korte lijnen, laagdrempelig, huiselijke groepen en kleine flexibele teams op iedere locatie. Iedereen kent elkaar binnen Dekkersnest. 

In het jaar 2014 heeft Dekkersnest haar eerste woonvorm kunnen realiseren in Veendam, genaamd Dekkersnest Pietersneeuwplein. Op loopafstand van het Pietersneeuwplein heeft men Dekkersnest Wonen geopend aan het Beneden Oosterdiep te Veendam. 

In 2016 heeft Dekkersnest een Stichting opgericht (Stichting De Bank te Veendam), een brasserie die faciliteert in de dagbesteding en dient als uitgaansgelegenheid voor onze eigen groepen. 

Begin 2017 kent Dekkersnest een centraal hoofdkantoor te Veendam. Hierboven biedt Dekkersnest leefruimte aan om de ‘Module 24 uurszorg rond zelfstandigheid’ aan. 

 In 2017 heeft men nog een groot project aangetrokken wat resulteerde in het verbouwen van een paardensportcentrum in de Blauwestad. Een enorm complex waar nu zowel wonen als dagbesteding wordt aangeboden en wordt gezien als zorgboerderij. De huiselijkheid die zo belangrijk is binnen Dekkersnest wordt ook hier waargemaakt.