Dagbesteding
Zowel bewoners als mensen van buitenaf kunnen zich aanmelden voor de dagbesteding. Iedereen leert op zijn of haar manier. Dekkersnest vindt dit belangrijk.

De dagbesteding van Dekkersnest bestaat uit diverse richtingen.

Voor iedereen een uniek aanbod!

Zowel bewoners als mensen van buitenaf kunnen zich aanmelden voor de dagbesteding. Iedereen leert op zijn of haar manier. Dekkersnest vindt dit belangrijk. Er worden altijd passende activiteiten aangeboden, voor elk wat wils. Deelnemers vallen onder de Wet Langdurige Zorg of de Wmo.

Het vergroten van de maatschappelijke participatie staat hierbij voorop. De nadruk ligt op het vergroten van iemand zijn vaardigheden en het ontdekken van iemand zijn ontwikkelingsmogelijkheden. Gezien we met een kwetsbare groep werken houden we er rekening mee dat dit enige tijd kost en die tijd nemen we.

Wij hebben als visie dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Al is het alleen maar voor hun zelfbeeld van belang dat ze op hun manier iets kunnen leren (zelfs als blijvende herhaling van het geleerde noodzakelijk is).

Een positief zelfbeeld ontwikkelen is ook ontwikkeling!

Groenvoorziening, paardenverzorging en verzorging kleine dieren

De locatie in de Blauwestad was voorheen een paardensportcentrum. Deze elementen zijn bewaard gebleven. Al onze paarden moeten verzorgd worden. De kleine dieren hebben ook aandacht nodig, zoals de kippen en de geiten. Daarnaast willen onze katten eveneens graag door de bewoners beloond worden voor hun werk: ze vangen erg veel muizen.

De locatie in de Blauwestad heeft een groot erf. De tuin en weilanden dienen onderhouden te worden. Hier zijn genoeg mogelijkheden om in het groen te werken.

Niet alleen het werk op zich, maar ook veiligheid staat voorop. Dit betekent dat wij iedereen willen leren wat het betekent om veilig te werken.