Ben jij een ondernemend persoon die midden in het leven staat? Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken vrijwilligers die ons kunnen helpen bij verschillende activiteiten binnen onze organisatie.

 

Algemene informatie

Dekkersnest biedt zowel wonen, dagbesteding als logeren aan in Muntendam en Veendam voor kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of bijkomende psychiatrische problematiek. In 2006 zijn wij gestart met het aanbieden van dagbesteding voor een brede doelgroep en logeeropvang. Met veel liefde en enthousiasme hebben wij een groot netwerk in de nabije omgeving gecreëerd, zodat we een gevarieerd aanbod kunnen aanbieden. Zowel voor kinderen als (jong)volwassenen bieden wij activiteiten aan zodat ze zich verschillende vaardigheden eigen kunnen maken. Wij spreken van werk- en leertrajecten voor onze jongeren en jong(volwassenen). Sommigen van hen vallen onder de participatiewet, dit betekent dat wij onder andere het programma ‘werk fit’ gaan aanbieden zodat ze zich basisvaardigheden van een werknemer eigen kunnen maken. Zo bieden wij in samenwerking met andere organisaties en bedrijven verschillende trajecten aan. Wij blijven kijken naar ontwikkelingsmogelijkheden.

Het belangrijkste is dat onze deelnemers, ongeacht beperking, problematiek of achtergrond, zich veilig voelen bij Dekkersnest. Het ‘samen zijn’ is bij ons zeer belangrijk. Gezamenlijk, in harmonie, willen we iets kunnen betekenen voor elkaar. Dit resulteerde in 2014 in het openen van een woonlocatie in Veendam voor jongeren en (jong)volwassenen die een beschutte en beschermde woonplek nodig hebben. Hier worden onze bewoners op alle levensdomeinen ondersteund en begeleid. In 2015 hebben wij een tweede woonvorm in Veendam opgericht. In 2016 hebben we een stichting opgericht, Stichting ‘De Bank’. De Stichting fungeert als ontmoetingsplek, maar zal ook verschillende werk- en leertrajecten faciliteren voor Dekkersnest. Het pand is gevestigd naast één van onze woonvormen, het pand staat ook bekend als ‘De Bank’. In de avonduren zal er met regelmaat het een en ander worden georganiseerd, zodat een kwetsbare groep uit kan gaan in een beschermde omgeving.

In 2017 gaan we alweer uitbreiden omdat we blijvend willen voorzien in de hulp- en zorgvraag van ons deelnemers. We zijn bezig om begeleid en beschermd wonen inclusief dagbesteding te organiseren in het voormalig complex in de Blauwe Stad, voorheen bekend als ‘Paardensportcentrum Blauwe Stad’.

Zowel voor ons team (hier horen vrijwilligers ook bij!) bieden wij een prettige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. We zien graag een proactieve houding, inbreng en enthousiasme. Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en we stimuleren je om buiten de kaders te denken. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.

Bijscholing
We hebben aan onze deelnemers gemerkt dat ze nog graag willen leren. Als organisatie staan wij hier ook voor. Ongeacht beperking, iemand kan zich altijd op zijn of haar manier verder ontwikkelen. Dit willen wij blijven stimuleren. Nu zijn wij gestart met werk- en leertrajecten. Dit betekent dat we modules hebben ontwikkeld voor dagbestedingactiviteiten zodat er een leerelement in zit. Sommige deelnemers hebben zelf de potentie om elders stage te lopen binnen een bedrijf en uiteindelijk een opleiding te volgen of door te stromen naar regulier werk.

Ben jij de persoon die onze begeleiders en deelnemers hierin kan ondersteunen door bijles te geven? We zijn gericht op zoek naar leerkrachten die zich als vrijwilliger willen inzetten bij Dekkersnest. 

Multimedia
Zo zijn wij ook op zoek naar een vrijwilliger die het leuk lijkt om ons te helpen bij het opstellen van nieuwsbrieven. Binnen onze organisatie gebeurt er soms zoveel, maar we hebben niet altijd de tijd om dit op een leuke en enthousiaste manier met iedereen te delen. Het lijkt ons leuk als iemand met onze deelnemers hier werk van kan maken zodat ze dit zelf kunnen delen met hun omgeving. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwsbrieven, blog of iets dergelijks. Wat we belangrijk vinden is dat onze deelnemers hierbij betrokken worden.

Chauffeurs
We zijn een ondernemende organisatie en gaan er vaak even tussenuit. Extra vrijwilligers voor vervoer zijn altijd welkom! Meld je gerust aan als je interesse hebt.

Klusjesman
Inmiddels hebben we meerdere locaties. Dit betekent dat er soms erg veel hand en spandiensten zijn. We kunnen altijd een paar extra handen gebruiken. Ben jij handig en voorheen werkzaam geweest als facilitair medewerker, terrein beheerder of ben je bijvoorbeeld timmerman geweest? Dan willen we je uitnodigen om contact met ons op te nemen.

Horeca
Dekkersnest is de oprichter van Stichting De Bank, een ontmoetingsplek voor kwetsbare mensen. In avonduren is de stichting een beschermde uitgaansplek, overdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd (in het kader van ontmoetingsplek) die door deelnemers van Dekkersnest worden verzorgd. Zo helpt de ene kwetsbare groep de andere kwetsbare groep.

Uiteraard is het handig om een paar oude ‘rotten in het vak’ erbij te hebben. Onze begeleiders hebben de nodige papieren, maar niet altijd de nodige horeca ervaring. Lijkt het je leuk om af en toe eens te helpen om leuke middag of avond te organiseren? Dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Hebt u interesse en kunt u zich vinden in onze visie? Dan willen we u van harte uitnodigen om een motivatiebrief te schrijven en een CV. Voor vragen kunt u bellen met ons hoofdkantoor en vragen naar Nienke Dekkers of Britt Poelma. Te bereiken op: 0598 433 427.

Uw brief en Cv kunt u mailen naar: britt@dekkersnest.nl