Dekkersnest Pietersneeuwplein

Aan het Pietersneeuwplein 8 te Veendam heeft Dekkersnest in 2014 een woonvorm gerealiseerd waar eveneens 24 uurs zorg geboden wordt. Echter de groepssamenstelling verschilt met de andere woonvormen. De groep op het Pietersneeuwplein is in praktische zin meer zelfredzaam en laten meer ontwikkelingsmogelijkheden zien. De groepssamenstelling is ook hier bepalend voor het aannamebeleid, maar de nadruk op het groepsleven is minder groot. De deelnemers hebben meer een individueel traject en laten meer ontwikkelingsmogelijkheden zien aangaande zelfredzaamheid, arbeid en scholing. De woonvorm kent ruim opgezette leefruimtes waardoor er in groepsverband alsnog een gezamenlijk huishouding gevoerd kan worden. De deelnemers krijgen hier meer vrijheid en de keus om hier aan deel te nemen. Er wordt echter altijd samen gegeten indien men op de woonvorm is.

De regel is dat je hoe dan ook een zinvolle dag invulling hebt. Hetzij binnen of buiten Dekkersnest, een werk- leertraject (dagbesteding), beschut werk, dagbesteding elders of het volgen van een opleiding. Hierover straks meer.

 

Binnen deze woonvorm kunnen ze een ruime slaapkamer betrekken, een studio (woon- slaapkamer plus kitchenette) of een ruimte bestaande uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en kitchenette. De ervaring is dat bewoners die binnen deze woonvorm uiteindelijk zo’n ruimte betrekken, de mogelijkheden laten zien om zich verder te ontwikkelen. Hetzij in hun tempo binnen hun mogelijkheden.

 

Hier wonen voornamelijk deelnemers tussen de leeftijd van 17 en 27 jaar die onder de Wet langdurige zorg vallen. Zonder indicatie voor 24 uurs zorg kan men hier niet wonen. Er bestaat dus geen mogelijkheid om alleen te wonen, het zal altijd in combinatie zijn met zorg.

Pietersneeuwplein 8
9641 KA Veendam
Groep 0598 – 433152
Kantoor 0598 – 433427
(Mocht de groep niet te bereiken zijn bel dan: 06 – 151 487 37)